| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:30 - 13:00 časova. Dolazak u Ambasadu je moguć isključivo uz prethodno zakazan termin elektronskim putem preko linka: ezakazivanje.ekonzulat.gov.rs

Praznici

Adresa:

Burgemeester van Karnebeeklaan 19

2585 BA HAG
HOLANDIJA

Telefon: + 31 70 / 363-23-97, 363-23-93 Lokacija/Mapa
             + 31 70 / 363-68-00 Konzularna nadležnost
Faks:     + 31 70 / 360-24-21 Počasni konzuli
Е-mail: srb.emb.netherlands@mfa.rs  
Konzularno odeljenje e-mail: konzularno.hag@mfa.rs  
Veb sajt: http://www.thehague.mfa.gov.rs  

 

Republika Srbija kao povoljna destinacija za poslovanje i za investiranje u istraživanje i razvoj novih tehnologija

Na sledećem linkovima možete videti informacije o Republici Srbiji kao povoljnoj destinaciji za poslovanje, kao i za investiranje u istraživanje i razvoj novih tehnologija:  “SERBIA – Emerging tech developing hub” i “Vodič kroz mere podrške razvoju inovativne privrede”.

REŽIM ULASKA U REPUBLIKU SRBIJU 

Aktuelne informacije o režimu ulaska u Republiku Srbiju možete videti na internet prezentaciji Ministarstva spoljnih poslova R. Srbije.

On-line aplikacija za podnošenje zahteva za izdavanje vizе D

Obaveštavamo vas da je počela primena On-line aplikacije za podnošenje zahteva za izdavanje viza D. U prvoj fazi, putem ove aplikacije biće moguće podnošenja zahteva za D vizu elektronskim putem, isključivo po osnovu zapošljavanja u Republici Srbiji. Podnošenje zahteva je moguće preko sledećeg linka: https://econsulate.gov.rs/.

      


 
 
 
OBELEŽAVANJE DANA PRIMIRJA U PRVOM SVETSKOM RATU

11.11.2022.god.

Povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, savetnik B. Grbić je 11. novembra 2022. godine u 11:00 časova položio prigodan venac na spomenik u Garderenu podignut u čast srpskih vojnika koji su preminuli na tlu Holandije.

Opširnije...
POPIS STANOVNIŠTVA, DOMAĆINSTAVA I STANOVA U PERIODU OD 1. DO 31. OKTOBRA 2022. GODINE

Obaveštavamo da se popis stanovništva, domaćinstava i stanova sprovodi samo na teritoriji Republike Srbije. U popisu se prikupljaju podaci i o članovima domaćinstava koji se u vreme popisa nalaze na boravku u inostranstvu (školuju se, rade ili borave u inostranstvu iz drugih razloga). Za ta lica podatke daju članovi njihovih domaćinstava u Republici Srbiji. Više informacija se može naći na sajtu: https://popis2022.stat.gov.rs/sr-Cyrl/  

U periodu sprovođenja popisa, Republički zavod za statistiku sprovešće i Istraživanje o državljanima Republike Srbije koji žive u inostranstvu sa članovima domaćinstava ili kao samačko domaćinstvo. Upitnik je dostupan na sajtu RZS na linku: http://istcapi.stat.gov.rs/INO/LogIn.aspx       


PARASTOS SRPSKIM VOJNICIMA PREMINULIM U KRALJEVINI HOLANDIJI TOKOM PRVOG SVETSKOG RATA

01.10.2022

U subotu, 01. oktobra 2022. godine, održan je tradicionalni godišnji komemorativni skup i parastos srpskim vojnicima koji su preminuli u Kraljevini Holandiji tokom Prvog svetskog rata. Komemorativni skup je održan kod spomenika koji se nalazi na lokalnom groblju u mestu Garderen, opština Barneveld.  

Parastos su služili sveštenici Eparhije zapadno-evropske Srpske pravoslavne crkve.

Ispred Ambasade R. Srbije u Hagu prisustvovali su ambasadorka K. Milenković i savetnik B. Grbić. Ispod spomenika nastradalim srpskim vojnicima položen je prigodan venac.  

Skupu je prisustvovalo više desetina naših i holandskih građana.  

Opširnije...
Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova