| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 9:00 – 17:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:30 - 13:00 časova. Dolazak u Ambasadu je moguć isključivo uz prethodno zakazan termin elektronskim putem preko linka: ezakazivanje.ekonzulat.gov.rs

Praznici

Adresa:

Burgemeester van Karnebeeklaan 19

2585 BA HAG
HOLANDIJA

Telefon: + 31 70 / 363-23-97, 363-23-93 Lokacija/Mapa
             + 31 70 / 363-68-00 Konzularna nadležnost
Faks:     + 31 70 / 360-24-21 Počasni konzuli
Е-mail: srb.emb.netherlands@mfa.rs  
Konzularno odeljenje e-mail: konzularno.hag@mfa.rs  
Veb sajt: http://www.thehague.mfa.gov.rs  

 

Republika Srbija kao povoljna destinacija za poslovanje i za investiranje u istraživanje i razvoj novih tehnologija

Na sledećem linkovima možete videti informacije o Republici Srbiji kao povoljnoj destinaciji za poslovanje, kao i za investiranje u istraživanje i razvoj novih tehnologija:  “SERBIA – Emerging tech developing hub” i “Vodič kroz mere podrške razvoju inovativne privrede”.

REŽIM ULASKA U REPUBLIKU SRBIJU 

Aktuelne informacije o režimu ulaska u Republiku Srbiju možete videti na internet prezentaciji Ministarstva spoljnih poslova R. Srbije.

On-line aplikacija za podnošenje zahteva za izdavanje vizе D

Obaveštavamo vas da je počela primena On-line aplikacije za podnošenje zahteva za izdavanje viza D. U prvoj fazi, putem ove aplikacije biće moguće podnošenja zahteva za D vizu elektronskim putem, isključivo po osnovu zapošljavanja u Republici Srbiji. Podnošenje zahteva je moguće preko sledećeg linka: https://econsulate.gov.rs/.

      


 
 
 
OTVORENA KNJIGA ŽALOSTI POVODOM TRAGIČNOG DOGAĐAJA U OŠ "VLADISLAV RIBNIKAR" U BEOGRADU

Obaveštavamo da će povodom tragičnog događaja u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, od 3. maja 2023. godine, u Ambasadi R. Srbije u Hagu biti otvorena Knjiga žalosti u petak, 5. maja od 10:00 do 15:00 časova i u ponedeljak, 8. maja od 10:00 do 15:00 časova.


DIPLOMATSKO-KONZULARNA PREDSTAVNIŠTVA R. SRBIJE POČELA SU DA IZDAJU PARAMETRE ZA ELEKTRONSKU IDENTIFIKACIJU

Državljani Republike Srbije na boravku u Kraljevini Holandiji mogu da se obrate Ambasadi Republike Srbije u Hagu u kojoj, na osnovu važećeg identifikacionog dokumenta Republike Srbije (pasoša ili lične karte), mogu da dobiju parametre i QR kod za instaliranje i aktivaciju mobilne aplikacije ConsentID. Parametri i QR kod se izdaju bez naplate.

Aplikacija ConsentID služi korisniku da na siguran i pouzdan način potvrdi svoj identitet preko portala za elektronsku identifikaciju, odnosno da se prijavi na portal eUprave. Nakon kreiranja naloga na portalu eUprave i aktivacije aplikacije Consent ID, državljani Republike Srbije postaju eGrađani.  Na taj način, dobijaju mogućnost da, putem mobilnog telefona ili tableta, elektronski izmire porez na imovinu, podnesu zahtev za izdavanje izvoda iz matičnih knjiga i dobiju ga besplatno u elektronskom obliku, potpišu dokument potpisom u klaudu, daju saglasnost za izdavanje pasoša maloletnom detetu, kao i da koriste sve druge usluge koje pruža portal eUprave.

Parametre za elektronsku identifikaciju mogu da dobiju i strani državljani koji imaju stalno nastanjenje ili privremeni boravak u Republici Srbiji.


KONKURS ZA SUFINANSIRANJE PROJEKATA KOJI SVOJIM KVALITETOM DOPRINOSE OČUVANJU I JAČANJU VEZA MATIČNE DRŽAVE I SRBA U REGIONU I MATIČNE DRŽAVE I DIJASPORE

Obaveštavamo da je MSP I. Dačić 16. januara 2023. godine doneo odluku o raspisivanju konkursa za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore kao i matične države i Srba u regionu, a koji imaju za cilj: upotrebu, učenje, čuvanje i negovanje srpskog jezika i ćiriličkog pisma, čuvanje i negovanje srpskog kulturnog, etničkog, jezičkog i verskog identiteta i unapređenje ekonomske saradnje Republike Srbije i dijaspore, kao i matične države i Srba u regionu.

Uvid u raspisane konkurse za sufinansiranje projekata možete izvršiti na sledećim linkovima: www.mfa.gov.rs i www.dijaspora.gov.rs/konkursi.html        


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova