Printer Friendly Version Улазак у Србију - визе @ 18 September 2012 01:35 PM

- Влада Републике Србије је на седници одржаној 11. маја 2017. године, усвојила Одлуку о укидању виза за улазак у Републику Србију за држављане Перуа. носиоце обичних путних исправа, најдуже до 90 дана у периоду од шест месеци.

Одлука је ступила на снагу 20. маја 2017. године.

Споразум између Владе Републике Србије и Владе Народне Републике Кине о међусобном укидању виза за носиоце обичних пасоша, који је потписан у Риги, 5. новембра 2016. године, ступио је на снагу 15. јануара 2017. године.

На основу овог споразума, држављани Републике Србије и Народне Републике Кине, носиоци обичних пасоша, могу да улазе, транзитирају и бораве на територији друге државе без визе до 30 (тридесет) дана од датума уласка.     

- Споразум између Владе Републике Србије и Владе Молдавије о укидaњу виза за држављане двеју земаља ступио је на снагу 6. августа 2015. године.

Држављани двеју земаља, носиоци важећих биометријских пасоша, немају обавезу прибављања визе за улазак, излазак и прелаз преко територије, као и за боравак на територији државе друге стране, у периоду до 90 дана, у оквиру периода од 6 месеци, рачунајући од дана првог уласка.

- Влада Републике Србије је на седници одржаној 19. јуна 2015. године, усвојила Одлуку о укидању виза за улазак у Републику Србију за држављане Катара, Кувајата, Омана и Бахреина. која је ступила на снагу 30. јуна 2015. године. Ова одлука се не односи на носиоце путних исправа за странце и путних листова, који су и даље у обавези да прбаве визу за улазак у Републику Србију.

- Влада Републике Србије је на седници одржаној 30. октобра 2014. године, усвојила Одлуку о уласку без виза носилаца страних путних исправа, који поседују важећу Шенген визу, визу Велике Британије и осталих држава чланица Европске уније или визу Сједињених Америчких Држава и носилаца страних путних исправа који имају регулисан боравак у државама Шенген зоне, државама чланицама Европске уније или Сједињеним Америчким Државама, која је објављена у „Службеном гласнику РС", број 119 од 31. октобра 2014. године и ступила је на снагу 8. новембра 2014. године. 

Овом Одлуком, поменуте категорије страних држављана могу, без виза, улазити, транзитирати и боравити у Републици Србији, најдуже до 90 дана у периоду од шест месеци, с тим да дужина боравка буде усклађена са периодом важења наведених виза или дозвола боравка.

Наведена одлука се не односи на носиоце путних исправа за странце, који су и даље у обавези да прибаве визу за улазак у Републику Србију.

 

Остале информације можете наћи на:

- Општи услови за улазак у Србију

- Услови за визу

- Визни режим


Информације у вези са боравком страних држављана у Републици Србији на енглеском језику можете потражити ОВДЕ.

 

Додатне информације

За додатна обавештења се можете обратити Конзуларном одељењу Aмбасаде.