Printer Friendly Version Парламентарни избори у Републици Србији - упис у бирачки списак за гласање у иностранству @ 4 February 2014 04:55 PM

Mинистарство правде и државне управе објавило је Обавештење за упис у бирачки списак података о томе да ће бирачи гласати у иностранству (http://mpravde.gov.rs/obavestenje/4643/obavestenje-za-upis-u-biracki-spisak-podatka-o-tome-da-ce-birac-glasati-u-inostranstvu.php).

У Обавештењу се истиче да бирачи који имају боравиште у иностранству могу да, преко дипломатско-конзуларног представништва Републике Србије, најкасније пет дана пре дана закључења јединственог бирачког списка (22. фебруара 2014. године), поднесу захтев да се у јединствени бирачки списак упише податак да ће на предстојећим изборима за народне посланике гласати у иностранству. 

Без обзира што су бирачи на претходним изборима били уписани у Посебну евиденцију бирача у иностранству, уколико желе да на предстојећим изборима гласају у иностранству, морају поново поднети у писаној форми Захтев за упис података о томе да ће гласати у иностранству.

Обрасци:

Захтев за упис у бирачки списак
Захтев за упис у бирачки списак податка да ће бирач гласати у иностранству

Попуњене обрасце, заједно са копијом путне исправе, послати на доле наведени е-mail.

За сва питања у вези са пријављивањем можете се обратити телефоном или на е-маил: konzularno.hag@mfa.rs.