Printer Friendly Version EASTERN NEIGHBOURS FILM FESTIVAL - Hag, 6-14. novembar 2014 @ 3 October 2014 01:05 PM

Ovogodišnji “Eastern Neighbours Film Festival” (program, katalog) će se održati u Hagu, od 6-14. novembra 2014. godine. ENFF predstavlja najnovije i najuzbudljivije filmove iz Istočne i Jugoistočne Evrope, uglavnom iz zemalja koje još uvek nisu članice EU.
Publika će imati priliku da vidi odabrane igrane, dokumentarne, kratke i animirane filmove iz zemalja regiona, uključujući i nekoliko srpskih filmova:


Specijalno prikazivanje i holandska premijera filma „Varvari“ Ivana Ikića, u prisustvu producenta Milana Stojanovića, održaće se 7. novembra u 17.45 u FilmHuis. „Varvari“ će biti prikazani još jednom 9. novembra u 22.00 na istoj lokaciji.

http://enff.nl/video/index.php?a=i&i=119

„Spomenik Majklu Džeksonu“, Darka Longulova, biće prikazan 7. novembra u 22.00 u FilmHuis. „Spomenik Majklu Džeksonu“  će biti prikazan još jednom 11. novembra u 19.30 na istoj lokaciji.

 

http://enff.nl/video/index.php?a=i&i=102

Kratkometražni film „Rabbitland”, Ane Nedeljković i Nikole Majdana biće prikazan 8. novembra u 15.30 u Filmhuis. Ova animacija osvojila je Kristalnog medveda na filmskom festivalu u Berlinu 2013. godine.

http://enff.nl/video/index.php?a=i&i=129


Film „Rani radovi“ biće prikazan 8. novembra u 21,45 u Filmhuis, u prisustvu režisera Želimira Žilnika. Ovo remek delo je osvojilo Zlatnog medveda na filmskom festivalu u Berlinu i 4 nagrade na festivalu filma u Puli 1969. godine. Na ENFF će biti prikazan u okviru specijalnog dela programa „zabranjeni filmovi“. „Rani radovi“ će biti prikazani još jednom, 9. novembra u 19.45 na istoj lokaciji.


http://enff.nl/video/index.php?a=i&i=110

ENFF I AMBASADA POZIVAJU NA „BRUNCH“ SA ŽELIMIROM ŽILNIKOM 9. NOVEMBRA U 11.00 U FILMHUIS.

Mesto održavanja - Filmhuis Den Haag
Spui 191
2511 BN DEN HAAG

Pozivamo vas na nezaboravno festivalsko iskustvo!

Pogledajte i druge filmove iz istočne i jugoistočne Evrope koji će biti prikazani u okviru programa ENFF, od kojih će mnogi imati svoju holandsku premijeru. Tokom nedelje festivala biće organizovana i radionica kuvanja, degustacija vina i druženje sa filmskim zvezdama. Do tada, sva obaveštenja možete pratiti na https://www.facebook.com/easternneighboursfilmfestival i http://enff.nl/.