Printer Friendly Version Prikupljanje humanitarne pomoći za prihvat izbeglica u Republici Srbiji @ 25 September 2015 02:34 PM

Povodom aktuelne krizne situacije sa povećanim prilivom izbeglica, Vlada Republike Srbije i drugi državni organi preduzimaju korake u cilju stvaranja što boljih uslova za privremeni prihvat i smeštaj migranata.

Veliki broj država, nevladinih, privrednih i drugih organizacija i pojedinaca, izrazile su interesovanje da pruže finansijsku i materijalnu pomoć Republici Srbiji.

S tim u vezi, kod Narodne banke Srbije otvoren je posebni namenski račun za prikupljanje donacija i utvrđivanje načina korišćenja sredstava donacija za migrante. Podatke o računu i načinu uplaćivanja možete naći O V D E.

Takođe, koristimo priliku da vas detaljno informišemo o dokumentima u vezi sa prikupljanjem humanitarne pomoći u robi koja su  usvojena i propisana od Crvenog krsta Srbije:

1. Procedura uvoza humanitarne pomoći
2. Potrebna humanitarna pomoć za izbeglice i migrante u zimskom periodu

Kontakt sa Crvenim krstom Srbije možete ostvariti putem imejla: indep@redcross.org.rs ili na telefon: 00 381 11 30-32-125 lokal 214, 215, 217

Takođe, korisne informacije se mogu naći i na zvaničnoj internet prezentaciji Uprave carine Republike Srbije – www.upravacarina.rs.