Printer Friendly Version Projekat „Bibliotečki fondovi škola srpskog jezika i organizacija u dijaspori" @ 25 March 2016 03:44 PM

Ambasada Republike Srbije obaveštava da se, uz podršku Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, realizuje projekat „Bibliotečki fondovi škola srpskog jezika i organizacija u dijaspori", koji se ostvaruje putem elektronskog istraživanja na sledećem linku http://www.diiaspora.gov.rs/istrazivanje-o-bibliotekama-u-raseianiu/.

Istraživanje se bavi trenutnim stanjem i perspektivama razvoja biblioteka srpskih organizacija u dijaspori i regionu. Rezultati istraživanja će poslužiti unapređenju projekta obogaćivanja knjižnih fondova biblioteka Srba u dijaspori i regionu, koji realizuje Udruženje izdavača i knjižara Srbije, u saradnji sa Narodnom bibliotekom Srbije. Ciljne grupe istraživanja su škole srpskog jezika, organizacije, udruženja, crkveno-školske opštine, samostalne biblioteke i neformalne grupe koje se bave očuvanjem nacionalnog i kulturnog identiteta i jačanja veza matice i Srba u dijaspori i regionu - bez obzira na to da li imaju ili nemaju bibliotečki fond, pošto je cilj istraživanja da se identifikuju problemi i potrebe u ovoj oblasti.