Printer Friendly Version Пројекат „Библиотечки фондови школа српског језика и организација у дијаспори" @ 25 March 2016 03:45 PM

Амбасада Републике Србије обавештава да се, уз подршку Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, реализује пројекат „Библиотечки фондови школа српског језика и организација у дијаспори", који се остварује путем електронског истраживања на следећем линку http://www.dijaspora.gov.rs/istrazivanje-o-bibliotekama-u-raseianiu/.

Истраживање се бави тренутним стањем и перспективама развоја библиотека српских организација у дијаспори и региону. Резултати истраживања ће послужити унапређењу пројекта обогаћивања књижних фондова библиотека Срба у дијаспори и региону, који реализује Удружење издавача и књижара Србије, у сарадњи са Народном библиотеком Србије. Циљне групе истраживања су школе српског језика, организације, удружења, црквено-школске општине, самосталне библиотеке и неформалне групе које се баве очувањем националног и културног идентитета и јачања веза матице и Срба у дијаспори и региону - без обзира на то да ли имају или немају библиотечки фонд, пошто је циљ истраживања да се идентификују проблеми и потребе у овој области.