Printer Friendly Version Председнички избори у Републици Србији 2. априла 2017. године - упис у бирачки списак за гласање у иностранству @ 3 March 2017 12:47 PM

Амбасада Републике Србије у Хагу обавештава да ће се председнички избори у Републици Србији одржати 2. априла 2017. године.

Бирачи који имају боравиште у иностранству могу да, преко дипломатско-конзуларног представништва Републике Србије, најкасније до 11. марта 2017. године, поднесу захтев да се у јединствени бирачки списак упише податак да ће на предстојећим изборима за председника Републике гласати у иностранству.

Провера података о томе да ли се неко налази у јединственом бирачком списку у Р. Србији (што је предуслов за гласање у Амбасади) може се извршити на: http://birackispisak.mduls.gov.rs/javniportal.

Напомињемо да и они бирачи који су на претходним изборима били уписани у Посебну евиденцију бирача у иностранству, уколико желе да на предстојећим изборима гласају у Амбасади, морају поново поднети у писаној форми Захтев за упис података о томе да ће гласати у иностранству.

Обрасци:
Захтев за упис у бирачки списак
Захтев за упис у бирачки списак податка да ће бирач гласати у иностранству

Попуњене и потписане обрасце, заједно са копијом важеће српске путне исправе или личне карте, послати поштом (Burgemeester van Karnebeeklaan 19, 2585 BA Den Haag) или на e-mail: konzularno.hag@mfa.rs.

За сва питања у вези са пријављивањем можете се обратити Конзуларном одељењу Амбасаде на телефон: +31 70 36 36 800 или на e-mail: konzularno.hag@mfa.rs.