Printer Friendly Version Predsednički izbori u Republici Srbiji 2. aprila 2017. godine - upis u birački spisak za glasanje u inostranstvu @ 3 March 2017 01:05 PM

Ambasada Republike Srbije obaveštava da će se predsednički izbori u Republici Srbiji održati 2. aprila 2017. godine.

Birači koji imaju boravište u inostranstvu mogu da, preko diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Srbije, najkasnije do 11. marta 2017. godine, podnesu zahtev da se u jedinstveni birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima za predsednika Republike glasati u inostranstvu.

Provera podataka o tome da li se neko nalazi u jedinstvenom biračkom spisku u R. Srbiji (što je preduslov za glasanje u Ambasadi) može se izvršiti na: http://birackispisak.mduls.gov.rs/javniportal.

Napominjemo da i oni birači koji su na prethodnim izborima bili upisani u Posebnu evidenciju birača u inostranstvu, ukoliko žele da na predstojećim izborima glasaju u Ambasadi, moraju ponovo podneti u pisanoj formi Zahtev za upis podataka o tome da će glasati u inostranstvu.

Obrasci:
Zahtev za upis u birački spisak
Zahtev za upis u birački spisak podataka da će birač glasati u inostranstvu

Popunjene i potpisane obrasce, zajedno sa kopijom važeće srpske putne isprave ili lične karte, poslati poštom (Burgemeester van Karnebeeklaan 19, 2585 BA Den Haag) ili na e-mail: konzularno.hag@mfa.rs.

Za sva pitanja u vezi sa prijavljivanjem možete se obratiti Konzularnom odeljenju Ambasade na telefon: +31 70 36 36 800 ili na e-mail: konzularno.hag@mfa.rs.