Printer Friendly Version ИЗБОРИ ЗА ПОСЛАНИКЕ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ 26. АПРИЛ 2020. године @ 5 March 2020 12:20 PM

Обавештавамо да је председник Републике Србије Александар Вучић донео одлуку о расписивању избора за посланике Народне скупштине и да су избори заказани за 26. април 2020. године.


Бирачи, држављани Републике Србије, који имају боравиште у Краљевини Холандији, могу да најкасније пет дана пре дана закључења јединственог бирачког списка, односно до поноћи 4. априла 2020. (по локалном времену у Р. Србији), поднесу захтев за гласање.

Бирачи могу да поднесу захтев за гласање без обзира на врсту боравка у иностранству. То могу да ураде и уколико знају да ће 26. априла 2020. туристички боравити у К. Холандији.

Захтев за гласање у иностранству можете преузети овде.


Саветујемо и да бирачи претходно провере да ли су уписани у јединствени бирачки списак, што може да се учини уношењем  јединственог матичног броја (ЈМБГ) преко следећег линка: https://upit.birackispisak.gov.rs .


Уколико држављанин Р. Србије, који жели да се пријави за гласање и има пребивалиште у Р. Србији, није уписан/а у јединствени бирачки списак, неопходно је да овој Амбасади поднесе захтев за упис. Након што надлежни орган донесе решење о упису у јединствени бирачки списак, биће могуће процесуирање захтева за гласање.

Захтев за упис у јединствени бирачки списак можете преузети овде.

Амбасада Републике Србије у Хагу

04. марта 2020. године