Printer Friendly Version Izbori za narodne poslanike – nastavak sprovođenja izbornih radnji @ 12 May 2020 09:36 AM

Predsednik Republike Srbije je, 10. maja 2020. godine, doneo Odluku o izmeni Odluke o raspisivanju izbora za narodne poslanike, kojom je kao datum održavanja izbora određen 21. juni 2020. godine.

Ambasada Republike Srbije u Hagu obaveštava državljane Republike Srbije koji žele da svoje biračko pravo na predstojećim izborima za narodne poslanike, raspisanim za 21. juni 2020. godine, iskoriste u inostranstvu, da do 30. maja 2020. godine (do ponoći po lokalnom vremenu u Republici Srbiji) mogu podneti zahtev da se u jedinstveni birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima glasati u inostranstvu.

Zahtev se može podneti Ambasadi Republike Srbije u Hagu, Burgemeester van Karnebeeklaan 19, 2585 BA Den Haag, poštom ili na e-mail: konzularno.hag@mfa.rs.

Uz čitko popunjen obrazac, štampanim slovima, potrebno je dostaviti i kopiju važećeg srpskog pasoša ili srpske lične karte .

Zahtev za glasanje možete preuzeti ovde.

Savetujemo i da birači prethodno provere da li su upisani u jedinstveni birački spisak, što može da se učini unošenjem  jedinstvenog matičnog broja (JMBG) preko sledećeg linka: https://upit.birackispisak.gov.rs.

Ukoliko državljanin R. Srbije, koji želi da se prijavi za glasanje i ima prebivalište u R. Srbiji, nije upisan/a u jedinstveni birački spisak, neophodno je da ovoj Ambasadi podnese zahtev za upis. Nakon što nadležni organ donese rešenje o upisu u jedinstveni birački spisak, biće moguće procesuiranje zahteva za glasanje.

Zahtev za upis u jedinstveni birački spisak možete preuzeti ovde.

Ukoliko bude dovoljno prijavljenih birača, Republička izborna komisija će doneti odluku o otvaranju biračkog mesta u Holandiji.