Printer Friendly Version Избори за народне посланике – наставак спровођења изборних радњи @ 12 May 2020 09:47 AM

Председник Републике Србије је, 10. маја 2020. године, донео Одлуку о измени Одлуке о расписивању избора за народне посланике, којом је као датум одржавања избора одређен 21. јуни 2020. године.

Амбасада Републике Србије у Хагу обавештава држављане Републике Србије који желе да своје бирачко право на предстојећим изборима за народне посланике, расписаним за 21. јуни 2020. године, искористе у иностранству, да до 30. маја 2020. године (до поноћи по локалном времену у Републици Србији) могу поднети захтев да се у јединствени бирачки списак упише податак да ће на предстојећим изборима гласати у иностранству.

Захтев се може поднети Амбасади Републике Србије у Хагу, Burgemeester van Karnebeeklaan 19, 2585 BA Den Haag, поштом или на е-маил: konzularno.hag@mfa.rs.

Уз читко попуњен образац, штампаним словима, потребно је доставити и копију важећег српског пасоша или српске личне карте .

Захтев за гласање можете преузети овде.

Саветујемо и да бирачи претходно провере да ли су уписани у јединствени бирачки списак, што може да се учини уношењем  јединственог матичног броја (ЈМБГ) преко следећег линка: https://upit.birackispisak.gov.rs.

Уколико држављанин Р. Србије, који жели да се пријави за гласање и има пребивалиште у Р. Србији, није уписан/а у јединствени бирачки списак, неопходно је да овој Амбасади поднесе захтев за упис. Након што надлежни орган донесе решење о упису у јединствени бирачки списак, биће могуће процесуирање захтева за гласање.

Захтев за упис у јединствени бирачки списак можете преузети овде.

Уколико буде довољно пријављених бирача, Републичка изборна комисија ће донети одлуку о отварању бирачког места у Холандији.