Printer Friendly Version Холандија важан економски партнер и инвеститор @ 5 February 2021 09:14 AM

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са амбасадором Краљевине Холандије у Србији Хилес Бесхор Плухом о билатералним односима двеју земаља, евроинтеграцијама Србије и напретку у области владавине права, као и о актуелној епидемиолошкој ситуацији и имунизацији становништва.

Плух је честитао Србији на успеху постигнутом у имунизацији становништва који ће, према његовим речима, довести до бржег повратка нормализацији живота грађана и привредном опоравку земље.

Брнабић је, у разговору са холандским амбасадором, који завршава свој мандат у Србији, оценила да је стратешки циљ наше земље приступање Европској унији и да смо у потпуности спремни за примену нове методологије Европске уније у том процесу.

Премијерка је истакла да је приоритет рада Владе системска реформа у области владавине права која ће допринети не само бржем приступању Европској унији, већ и јачању институција и бољем стандарду грађана.

Амбасадор Плух је истакао да је Холандија посвећена сарадњи и пружању подршке Србији у домену владавине права и даљем јачању капацитета институција у земљи.

Он је оценио да су спроведене реформе, нарочито у области економије, допринеле оснаживању српске привреде и побољшању животног стандарда грађана и изразио очекивање да ће, истрајавајући у реформама и у овој години, Србија постићи значајнији напредак у отварању кластера и приближавања чланству у Унији.

Брнабић је, говорећи о економској сарадњи, навела да је Холандија важан економски партнер и инвеститор и да је у интересу наших земаља истовремено оснаживање политичке сарадње и међудржавног дијалога.

Премијерка је изразила захвалност амбасадору на личном ангажовању и посвећеном раду на унапређену односа наших земаља и пожелела много успеха у будућем професионалном раду.


Београд,
4. фебруар 2021. године