Printer Friendly Version Организовање допунске наставе српског језика у Холандији @ 17 June 2021 08:03 AM

Обавештавамо вас да је планирано да у септембру ове године започне са радом допунска школа српског језика која ће бити део система образовања који је под патронатом Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Тренутно је у току процедура избора наставника који ће бити задужен за организовање образовно-васпитног рада на српском језику , а коначну одлуку о наставнику ће донети Министарство просвете, науке и технолошког развоја.

Предвиђено је да настава српског језика буде организована у Ротердаму, у просторијама школе Melanchthon Schiebroek (Van Bijnkershoekweg 97, 3052 PB Rotterdam). Просторије за одржавање наставе је обезбедило удружење Српско омладинско пријатељство из Ротердама (Stichting SOP Rotterdam) , које је и покренуло иницијативу да се у Холандији организује настава у складу са програмом надлежног српског Министарства.

За све додатне информације о почетку рада школе и за добијање формулара за пријаву деце за упис у наредној школској години можете се обратити на маил адресу admin@soprotterdam.com