Printer Friendly Version Potencijal za povećanje holandskih investicija u Srbiji @ 8 October 2021 11:29 AM

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa novoimenovanim ambasadorom Kraljevine Holandije u Srbiji Jostom Reinćesom o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i podršci Holandije evrointegracijama Srbije.

Brnabić je istakla da je prioritet dalje jačanje bilateralnih odnosa dveju zemalja, imajući u vidu niz oblasti od obostranog interesa.

Ona je, kada je u pitanju ekonomska saradnja, ocenila da je Srbija posvećena unapređenju saradnje u oblasti ekonomije i povećanju robne razmene i holandskih investicija, naročito velikih multinacionalnih kompanija koje dolaze iz ove zemlje.

Premijerka je, govoreći o procesu evropskih integracija, poručila da punopravno članstvo u Evropskoj uniji ostaje jedan od najvažnijih spoljnopolitičkih prioriteta, i upoznala ambasadora sa više važnih koraka u oblasti vladavine prava, pravosuđa i slobode medija.

Ambasador Holandije pozdravio je napore koje Srbija preduzima radi reformi u oblasti vladavine prava, naglasivši još jednom opredeljenost saradnji i podršci Srbiji u ovom domenu i daljem jačanju kapaciteta institucija u zemlji.

Predsednica Vlade poželela je holandskom ambasadoru puno uspeha u novom mandatu, uz očekivanje da će, tokom njega, bilateralni odnosi dveju zemalja biti podignuti na viši nivo kroz osnaživanje političke saradnje i međudržavnog dijaloga.