Printer Friendly Version Крос РТС у Дордрехту @ 8 June 2022 10:33 AM

 

У организацији Удружења „Српско омладинско пријатељство“ (Stichting SOP Rotterdam) из Ротердама, у Дордрехту, 4. јуна 2022. године, одржан је традиционални крос РТС. На кросу је учествовало више десетина деце од 4-14 година, између осталих и деца  која похађају Српску допунску школу у Ротердаму.

Крос РТС је свечано отворио М. Вукас, председник Удружења, док су припаднике Српске заједнице поздравили отац Милан, испред СПЦ и амбасадор К. Миленковић, која је уједно уручила медаље и дипломе најбољим такмичарима.

Крос РТС је хуманитарног карактера и овогодишња сакупљена средства намењена су атлетским клубовима „Атлетик“ и „Академац“ из Бијељине, Република Српска. 

 

Поред наведеног догађаја, у организацији поменутог удружења, у сарадњи са организацијом „Срби за Србе“ и бројних спонзора, одржане су хуманитарне акције „Тројка из блока“ и „Баскет из блока“, кошаркашки турнири који су 28.05.2022. године, окупили више од стотину припадника Српских заједница из Ротердама и Диселдорфа. Поменутом турниру су присуствовали амбасадор К. Миленковић и саветник Б. Грбић.