Printer Friendly Version Kros RTS u Dordrehtu @ 8 June 2022 10:41 AM

 

U organizaciji Udruženja „Srpsko omladinsko prijateljstvo“ (Stichting SOP Rotterdam) iz Roterdama, u Dordrehtu, 4. juna 2022. godine, održan je tradicionalni kros RTS. Na krosu je učestvovalo više desetina dece od 4-14 godina, između ostalih i deca  koja pohađaju Srpsku dopunsku školu u Roterdamu.

Kros RTS je svečano otvorio M. Vukas, predsednik Udruženja, dok su pripadnike Srpske zajednice pozdravili otac Milan, ispred SPC i ambasador K. Milenković, koja je ujedno uručila medalje i diplome najboljim takmičarima.      

Kros RTS je humanitarnog karaktera i ovogodišnja sakupljena sredstva namenjena su atletskim klubovima „Atletik“ i „Akademac“ iz Bijeljine, Republika Srpska. 

 

Pored navedenog događaja, u organizaciji pomenutog udruženja, u saradnji sa organizacijom „Srbi za Srbe“ i brojnih sponzora, održane su humanitarne akcije „Trojka iz bloka“ i „Basket iz bloka“, košarkaški turniri koji su 28.05.2022. godine, okupili više od stotinu pripadnika Srpskih zajednica iz Roterdama i Diseldorfa. Pomenutom turniru su prisustvovali ambasador K. Milenković i savetnik B. Grbić.