Printer Friendly Version VIDOVDANSKI SABOR @ 29 June 2022 02:13 PM

 

У суботу 25.06.2022. године у околини Ротердама, у месту Ридеркерк, одржан је Видовдански сабор у организацији СПЦ „Свете Тројице“ из Ротердама, коме је присуствовало око две стотине припадника Српске заједнице у Холандији.  

Поред бројних свештеника Епархије западно-европске СПЦ, на челу са оцем Војиславом Билбијом, испред Амбасаде РС у Хагу присуствовали су амбасадорка Ксенија Миленковић и саветник Бранислав Грбић.    

 

Сабор је обиловао богатим културно-уметничким програмом где су учешће узели КУД „Тамо далеко“ из Ротердама и КУД „Ђурђервак“ из Антверпена, ученици Српске допунске школе из Ротердама, деца из Парохије „Свете Тројице“, вокални солисти који су извели изворне српске песме, као и други локални уметници.

 

Хуманитарна организација „Сви за Космет“ је и ове године имала продајни штанд ради сакупљања прилога за манастир Драганац, породицу Вићентијевић из Зубиног Потока и за изградњу игралишта за децу у селу Кусце, КиМ.

Вест са фотографијама о овом догађају може се преузети са „Фејсбук“ странице цркве „Свете тројице“ (https://www.facebook.com/trojica/).