Printer Friendly Version ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА ДРЖАВНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ И ДАНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У СПЦ У ХОЛАНДИЈИ @ 25 March 2024 01:09 PM

У недељу, 11.02.2024. године, у СПЦ „Свете Тројице“ у Ротердаму је традиционално одржана литургија и свечаност у част обележавања Дана државности Републике Србије и Дана Републике Српске, којој су испред Амбасаде РС у Хагу присуствовали амбасадор К. Миленковић и саветник Б. Грбић.

Након свечане литургије и резања славског колача, окупљеним припадницима Српске заједнице, пригодним говором се обратила амбасадор К. Миленковић, као и овогодишњи специјалан гост Жељка Цвијановић, српски члан Председништва БиХ. Свечаност је уприличена пригодним песмама које су извела деца из ЦШО и закључена славским ручком који је припремљен од стране припадника Српске заједнице у Ротердаму. Обележавањем Дана државности Републике Србије и Дана Републике Српске, СПЦ је по ко зна који пут показала колико доприноси бољој сарадњи, очувању и јачању веза матице са Српском заједницом у Краљевини Холандији.