Printer Friendly Version OBELEŽAVANJE DANA DRŽAVNOSTI REPUBLIKE SRBIJE I DANA REPUBLIKE SRPSKE U SPC U HOLANDIJI @ 25 March 2024 01:19 PM

U nedelju, 11.02.2024. godine, u SPC „Svete Trojice“ u Roterdamu je tradicionalno održana liturgija i svečanost u čast obeležavanja Dana državnosti Republike Srbije i Dana Republike Srpske, kojoj su ispred Ambasade RS u Hagu prisustvovali ambasador K. Milenković i savetnik B. Grbić.

Nakon svečane liturgije i rezanja slavskog kolača, okupljenim pripadnicima Srpske zajednice, prigodnim govorom se obratila ambasador K. Milenković, kao i ovogodišnji specijalan gost Željka Cvijanović, srpski član Predsedništva BiH.   

Svečanost je upriličena prigodnim pesmama koje su izvela deca iz CŠO i zaključena slavskim ručkom koji je pripremljen od strane pripadnika Srpske zajednice u Roterdamu.

Obeležavanjem Dana državnosti Republike Srbije i Dana Republike Srpske, SPC je po ko zna koji put pokazala koliko doprinosi boljoj saradnji, očuvanju i jačanju veza matice sa Srpskom zajednicom u Kraljevini Holandiji.