| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време
Понедељак - петак: 9:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:30 - 13:00 часова. Долазак у Амбасаду је могућ искључиво уз претходно заказан термин електронским путем преко линка: ezakazivanje.ekonzulat.gov.rs

Празници

Адреса

Burgemeester van Karnebeeklaan 19
2585 BA Den Haag
ХОЛАНДИЈА

Телефон:  + 31 70 / 363-23-97, 363-23-93 Локација/Мапа
                 + 31 70 / 363-68-00 Конзуларна надлежност
Факс:       + 31 70 / 360-24-21 Почасни конзули
Е-mail: srb.emb.netherlands@mfa.rs  
Конзуларно одељење е-mail: konzularno.hag@mfa.rs   
Веб сајт: http://www.thehague.mfa.gov.rs  

 

Република Србија као повољна дестинација за пословање и за инвестирање у истраживање и развој нових технологија

На следећем линковима можете видети информације о Републици Србији као повољној дестинацији за пословање, као и за инвестирање у истраживање и развој нових технологија:  “SERBIA – Emerging tech developing hub” и “Водич кроз мере подршке развоју иновативне привреде”.

РЕЖИМ УЛАСКА У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ 

Актуелне информације о режиму уласка у Републику Србију можете видети на интернет презентацији Министарства спољних послова Р. Србије.

Он-лине апликација за подношење захтева за издавање визе Д

Обавештавамо вас да је почела примена Он-лине апликације за подношење захтева за издавање виза Д. У првој фази, путем ове апликације биће могуће подношења захтева за Д визу електронским путем, искључиво по основу запошљавања у Републици Србији. Подношење захтева је могуће преко следећег линка: https://econsulate.gov.rs/                    

 


 
 
 
ДИПЛОМАТСКО-КОНЗУЛАРНА ПРЕДСТАВНИШТВА Р. СРБИЈЕ ПОЧЕЛА СУ ДА ИЗДАЈУ ПАРАМЕТРЕ ЗА ЕЛЕКТРОНСКУ ИДЕНТИФИКАЦИЈУ

Држављани Републике Србије на боравку у Краљевини Холандији могу да се обрате Амбасади Републике Србије у Хагу у којој, на основу важећег идентификационог документа Републике Србије (пасоша или личне карте), могу да добију параметре и QR код за инсталирање и активацију мобилне апликације ConsentID. Параметри и QR код се издају без наплате.

Апликација ConsentID служи кориснику да на сигуран и поуздан начин потврди свој идентитет преко портала за електронску идентификацију, односно да се пријави на портал еУправе. Након креирања налога на порталу еУправе и активације апликације Consent ID, држављани Републике Србије постају еГрађани.  На тај начин, добијају могућност да, путем мобилног телефона или таблета, електронски измире порез на имовину, поднесу захтев за издавање извода из матичних књига и добију га бесплатно у електронском облику, потпишу документ потписом у клауду, дају сагласност за издавање пасоша малолетном детету, као и да користе све друге услуге које пружа портал еУправе.

Параметре за електронску идентификацију могу да добију и страни држављани који имају стално настањење или привремени боравак у Републици Србији.


КОНКУРС ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА КОЈИ СВОЈИМ КВАЛИТЕТОМ ДОПРИНОСЕ ОЧУВАЊУ И ЈАЧАЊУ ВЕЗА МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И СРБА У РЕГИОНУ И МАТИЧНЕ ДРЖАВЕ И ДИЈАСПОРЕ

Обавештавамо да је МСП И. Дачић 16. јануара 2023. године донео одлуку о расписивању конкурса за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре као и матичне државе и Срба у региону, а који имају за циљ: употребу, учење, чување и неговање српског језика и ћириличког писма, чување и неговање српског културног, етничког, језичког и верског идентитета и унапређење економске сарадње Републике Србије и дијаспоре, као и матичне државе и Срба у региону.

Увид у расписане конкурсе за суфинансирање пројеката можете извршити на следећим линковима: www.mfa.gov.rs и www.dijaspora.gov.rs/konkursi.html       


ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА СВЕТОГ САВЕ У КРАЉЕВИНИ ХОЛАНДИЈИ

 

У суботу, 28.01.2023. године, у околини Најмегена, одржан је традиционални Светосавски бал у организацији СПЦ „Свети Сава“ из Најмегена, коме је присуствовало око три стотине припадника Српске заједнице у Холандији.  

Поред бројних званица и свештеника Епархије западно-европске СПЦ, на челу са новоименованим Епископом Г. Јустином, испред Амбасаде РС у Хагу присуствовали су први саветник Д. Вукић и саветник Б. Грбић. На позив домаћина, присуствовао је и самостални саветник Б. Котуровић испред УСДСР МСП.   

Светосавски бал је обиловао богатим културно-уметничким програмом где су учешће узели КУД „Тамо далеко“ из Ротердама, оркестар „Амбасадор“, затим бројни певачи на челу са гошћом З. Брунцлик.  

Oпширније...
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова