Printer Friendly Version EASTERN NEIGHBOURS FILM FESTIVAL - Хаг, 6-14. новембар 2014 @ 3 October 2014 01:03 PM

Овогодишњи “Eastern Neighbours Film Festival” (програм, каталог) ће се одржати у Хагу, од 6-14. новембра 2014. године. ENFF представља најновије и најузбудљивије филмове из Источне и Југоисточне Европе, углавном из земаља које још увек нису чланице ЕУ.
Публика ће имати прилику да види одабране игране, документарне, кратке и анимиране филмове из земаља региона, укључујући и неколико српских филмова:

Специјално приказивање и холандска премијера филма „Варвари“ Ивана Икића, у присуству продуцента Милана Стојановића, одржаће се 7. новембра у 17.45 у FilmHuis. „Варвари“ ће бити приказани још једном 9. новембра у 22.00 на истој локацији.


http://enff.nl/video/index.php?a=i&i=119

„Споменик Мајклу Џексону“, Дарка Лонгулова, биће приказан 7. новембра у 22.00 у FilmHuis. „Споменик Мајклу Џексону“  ће бити приказан још једном 11. новембра у 19.30 на истој локацији.


http://enff.nl/video/index.php?a=i&i=102

Краткометражни филм „Rabbitland”, Ане Недељковић и Николе Мајдана биће приказан 8. новембра у 15.30 у Filmhuis. Ова анимација освојила је Кристалног медведа на филмском фестивалу у Берлину 2013. године.


http://enff.nl/video/index.php?a=i&i=129

Филм „Рани радови“ биће приказан 8. новембра у 21,45 у Filmhuis, у присуству режисера Желимира Жилника. Ово ремек дело је освојило Златног медведа на филмском фестивалу у Берлину и 4 награде на фестивалу филма у Пули 1969. године. На ENFF ће бити приказан у оквиру специјалног дела програма „забрањени филмови“. „Рани радови“ ће бити приказани још једном, 9. новембра у 19.45 на истој локацији.


http://enff.nl/video/index.php?a=i&i=110


ENFF И АМБАСАДА ПОЗИВАЈУ И НА „BRUNCH“ СА ЖЕЛИМИРОМ ЖИЛНИКОМ 9. НОВЕМБРА У 11.00 У FILMHUIS.

Место одржавања - Filmhuis Den Haag
Spui 191
2511 BN DEN HAAG

Позивамо вас на незаборавно фестивалско искуство!

Погледајте и друге филмове из источне и југоисточне Европе који ће бити приказани у оквиру програма ENFF, од којих ће многи имати своју холандску премијеру. Током недеље фестивала биће организована и радионица кувања, дегустација вина и дружење са филмским звездама. До тада, сва обавештења можете пратити на https://www.facebook.com/easternneighboursfilmfestival и http://enff.nl/